The Flying Elk igen

Innan Ghosts spelning på Tyrol tar Granvik en snabb sväng förbi The Flying Elk för att syna menyn ytterligare. Sedan MK:s rapport för ett par veckor sedan, där priset 95 spänn för Fattiga Riddare ifrågasattes, har priset sänkts med 15 kronor (dock ligger det gamla priset kvar på hemsidan).
 
Men denna gång testas Engelsk cheddar gougères med honung och svartpeppar. De hade säkert varit jättegoda om de hade varit varma. MK borde kanske rapportera detta till servitrisen, men Granvik har tyvärr inte med någon assistent som kan lämna in klagomålet.
 
Sotad älgtartar med Vänernlöjrom, gräddfil & rökt silverål. Skogens konung visas den respekt som den förtjänar. Denna tartar på biff är en liten hit med precis lagom rökighet av åldressingen.
 
Halstrade pilgrimsmusslor med tryfferad äggröra, ”pommes paille” & rökt brynt smör. Också en bra förrätt.
 
Glaserat sidfläsk med rödkålschoucroute, pancetta & balsamvinäger samt peppardressing i enbärsciabatta. Det finns två olika mackor på sandwichesmenyn och båda är verkligen översmaskiga. Denna har ett rejält bett av peppar och en saftig grissmak. Dessutom har de lyckats få med rådkålen utan att det hela upplevs som juligt. Dock är mackorna något svårätna och det blir aningen mycket bröd kontra fyllning. Det skulle nog inte vara en dum idé att servera dem öppna, som en varm macka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0