La Vecchia Signora


En av de saker som MK-fanet Hjalmar (längst till höger) hatar mest i hela världen är sansade beställningar. När sällskapet nöjer sig med förrätt och varmrätt och avböjer att vara med på extraförrätten Salume e Formaggi
(charkuterier, ost och inlagda grönsaker för två) ger han onda ögat åt alla.

När Hjalle har lugnat ned sig njuter han av en fantastisk förrätt:

Vitello tonato (kalvrostbiff med kapris och tonfiskmajonäs).

På länk från Örebro ber Kentha "Lord K" Philipson alla som inte röstar på hans och Dan Swanös läkemedelslåt att bli svårt sjuka och/eller dö.

Hjälp Örebrokillarna att ta hem segern i jakten på nästa Iprenlåt. Deras sjukt bra låt lyssnar man på här:
http://www.youtube.com/watch?v=BZxe7a_2NIY&feature=player_embedded

Röstningssystemet är helt klart inte ett bra system. Man får gå in via denna modersida:
http://iprenjakten.se/

Och leta reda på låt 294 som heter IBUPROFANE. Och ge den full pott i betyg.

Granvik sjunker ned i en friterad ost:

Ribiolaost, vit sparris, rödbetor, ruccola och salsa verde.

Att skära i en friterad ost och sedan äta den är att meditera. Granvik mår så bra mentalt att han (baserat på att Drömvinsten på drygt 120 miljoner på Lotto snart trillar in) högt lovar Hjalle en speciell present när han om mindre än ett år fyller 50 år: en konsert där Sleep framför hela "Dopesmoker" i en kyrka, där kyrkan rivs omedelbart efter sista låten. Efter giget rullar bandet in Hjalle i en överdådig joint och röker den.


MK-fanet Mange (till vänster på översta bilden) kör en kanongod mozzarella, som han trimmar med en respektabel mängd tv-salt.


Kaninlår med Karl Johan-svamp och polanta, som både Granvik och Hjalle äter.

Rätten hade vunnit på generösare inslag av svampen, men köttet har körts länge med vitt vin och är gott och härligt trådigt. Polenta är egentligen gul mannagrynsgröt och borde nog inte förekomma i mat, även om det passar ganska bra till kaninen.
La Vecchia Signora på Åsögatan 163 på Södermalm är hursomhelst värt ett besök och personalen är avslappnade och till och med roliga bitvis.


Piemontisk choklad- och mandelpudding är dallrig som bicepsmusklerna på en hemkunskapslärare och går ned med visst tvång. Otroligt amatörmässigt av Granvik att gå i efterrättsfällan.


Hjalle är rimligare och avslutar med en helt okej ostservering. När Granvik tar hem Drömvinsten ska han tillbringa det första året med att gå omkring i morgonrock i en takvåning med stor terrass drickande dessertvin, ätande stora mängder jättegod ost.

Och eftersom Mk dyrkar tydlighet kommer här bild på notan:

RSS 2.0