Dikalvsyltan

Ett problem av monstruöst mått tornade upp sig i går. Vi pratar ansikte mot ansikte med domedagen.

En intet ont anande Granvik klickade sig in på Rolfs Köks meny. Så som han gör ett par gånger i veckan för att titta på texten "Sylta på dikalv från Ösvreta gård med parmesan, caponata & rucola" och minnas alla trevliga stunder de haft tillsammans.

Det som händer är att förrätten inte finns. Den är borta. Gömmer sig ingenstans bland sniglar och grodlår och böcklingar.

Ett akutlarm skickas ut till alla dikalvssyltsfans. Det ryktas redan om att flera personer hamnat i komaliknande tillstånd medan andra irrar omkring med bottenlös blick på gatorna. Polisen spärrar av Västerbron och alla andra höga broar.

Jonathan stänger ned Universitetet tills vidare och ägar resten av dagen åt att forska. Det ger resultat framåt kvällen.

"Hej Rolf,

Middagsklubben vill härmed göra dig uppmärksam på att du förmodligen har ett tekniskt problem på din hemsida, då Dikalvssyltan lyser med sin frånvaro på menyn. Den fullständigt magiska anrättningen, gjord på fot och ansikte, ser MK som ditt landmärke och främsta egenskap, och förstår därför prick ingenting av hur du resonerat om du, gud förbjude, raderat den från menyn.

Som sagt rör det sig antagligen bara om att tryckfelsnisse varit framme, vilket Middagsklubben som sagt gärna gör dig uppmärksam på.

Vänligen,
MK
"

Svar från Rolf kl 19.05:

"Hej,

Hahahah, ja visst är den grym, var tvungen att göra min smarriga lantpaté en meny, denna gång på får från vår vän Hans Naess på flinkesta gård i sörmland. Du får hålla dig till tåls till mitten av april då syltan är åter.

Det glädjer mig dock att du är en riktig Roffes anhängare!

Mvh,
Rolf/Rolfs Kök
"

Kl 19.22 skickar MK ut en ny bulletin och räddar världen som vi känner den. Nya, betydligt positivare, rytken tar genast fart. Är det så att dikalvssyltan är på välförtjänad semester i San Sebastian-området? Eller på forskningsresa till Heston? Det är sådant man kan bena ut över en middag hos Rolf. Bland uppstickarna på vintermenyn märks förrätterna Överbakad hummerconsommé för 205 spänn och en Hummerrisotto som Rolf skickar ut till de som har mental styrka nog att langa upp 345 kronor.

Bland fiskrätterna lockar Parmesanstekt torskrygg med örtgnocci, lardo, Karl-Johansvamp, spenat & rödvin (335 kr). Stuvad lake (225 kr) låter jätteäcklig så den är nog suveränt god.

Sen kan man ju undra över huruvida man ska ropa in Biff i snöre med oxmärg & pepparot (365 kr), Saltimbocca på killing med bräss, bondbönor, druvor & verjus (265 kr), Hare Wellington (265 kr) eller Pappa aka Grillbricka med spansk bellotagris för 2 pers (595 kr).

Rolfs Kök fick 5/5 i betyg när MK testade stället. Läs här. Sen ringer du Rolf och bokar bord: 08-10 16 96.

RSS 2.0