Ekstedt

Egentligen har MK inte tid att blogga. Detta eftersom hela personalen har fått sparken till föjd av att ett mejl från Daniel Crespi förblev obesvarat i över två veckor. Som tur är kunde Granvik rädda situationen och säkra ett par platser på Leijontornet 12 x 8 den 16 maj.
 
Det finns dock ett par anledningar till att köra ett snabbt inlägg om återbesöket på Ekstedt, som kartlades i somras här. Dels är ni många som hör av er och uttrycker irritation över de mycket skarpa och bra bilderna i Jonathans rapport från La Degustation Boheme Bourgeoise i Prag och vill ha mer mörker och kornighet. Dels söker MK diskare till den stundande Stenbeckmiddagen. Datum: 23 mars. Tid: ca 12.00-24.00. Plats: Hjalmars kök. Lön: (-). Mejla ansökningar till middagsklubb@gmail.com.
 
Nyrökta torskkinder, smörstekt torskrom, krusbär & brynt smör. Trevligt, gott och lite kul med krusbär som sällan får göra annat än agera kräm.
 
Skorstensbakad hummer med tomat, chili & rostad mandel. Ställets paradrätt går inte av för hackor och är en stor anledning till att MK kom åter. En annan USP är den proffsiga och trevliga personalen, som rekommenderar grymma viner. Bästa vinet denna kväll är en fantastiskt härlig och smörig Shaya Habis 2009 från Spanien. "Hummeroptimerat", mös MK-fanet Emil om vinet.
 
Gravat och vedugnsbakat fläsk med rökt äppelkorv och övermogna äpplen. Köttet är så mört att man kan måla torp med det.
 
Glödstekt biff med höbakad pärllök & rökt oxmärg. Detta är lika gott som det ser ut. Granvik håller med MK-fanet Markus om att oxmärgen är tallrikens stjärna, trots att köttet är superbra.
 
Så här uppspelt blir Hjalle när det visar sig att servitrisen kan konsten att trolla bort ofoget att man egentligen bara får behålla bordet i 2 timmar och 45 minuter. I bakgrunden syns en otroligt taggad brittisk reporter, som gör ett knäck för British Airways. En av Ekstedts kockar berättar att MK är på plats, vilket får mannen till höger att svimma.
 
Surdegsvåffla med hjortron i brynt smörkola & glasskräm smaksatt med apelsin & enbär. Åh nej, en efterrätt. Granvik zoomar ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0