Mathias Dahlgren Matbaren

I dag är sista dagen som Mathias Dahlgren Matbaren har öppet innan de stänger för semester. För de som har missat att boka bord till säsongsavslutningen bjuder MK på en liten rapport.
 
Hällstekta platträkor, vitlök, citron och persilja. Fina sjödjur fångade vid Västkusten, med en ljuvlig grillsmak.
 
Tartar på pilgrimsmussla & tryffel, champinjon, yuzu, lök. Tryffeln har åkt hela vägen från Tasmanien, men tyvärr klarade inte smaken den långa flygresan. Den stackars svampen smakar absolut ingenting. Bortsett från det är rätten jättegod.
 
Hällstekt lammhjärta från Roslagen, krasse, fänkål, senap, stekt råg. Mört och smakrikt kött med fin, syrlig omgivning.
 
Matjesill & fjolårsäpple, pepparrot, mandel, persilja. Att välja matjesill på Matbaren är alltid en vinstlott och så även denna gång. Inslaget av mandel är genialt.
 
Bakad ekologisk gåslever, kronärtskocka, silverlök, persilja. I botten ett djupt lager gåskräm, fet och härlig som Crowbars valrosshit "Embracing emptiness". Det är inte ofta MK bjuder på ett musiktips, så ta tillfället i akt och njut lite nu.
 
Svensk grovmalen entrecôte, comtécreme, grillad vinägrett, sallad, friterad lök. Typisk Mathias Dahlgren-rätt. Rejäla smaker och kontrast mellan knaprigt och krämigt. Fantastiskt gott. Dock glömde MK att fråga hur man gör när man grillar vätska.
 
Den härliga personalen gillar att MK dyrkar MD och bjussar därför på en läskande ingefärsöl samt en riktigt smaskig bonusrätt: "Steamed beef bun of braised pork", inlagd gurka, hemlig sås, sallad.
 
Hjalle räknar på hur mycket han ska ge MK i julgåva. Strax efter att HJ trycker på likamedknappen tar batteriet slut.
 
Alp-Sbrinz, selection of Rolf Beeler. God smak men för torr för att uppskattas i stora mängder.
 
Absolut muskatdruva. En fräsch men småblaskig sorbet blir sista anhalt innan det är dags för kaffe och de obligatoriska madeleinekakorna och jordnötschokladen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0