Djuret

Det är oerhört mycket på gång inom MK. Dels förbereder den juridiska avdelningen en gruppstämning mot alla inblandade i Middagsklubben GBG för att de snyltar på MK:s goda namn, dels forskas det i Oxfilé Wellington. MK ska nämligen hålla en Stenbeckmiddag hemma hos det stora MK-fanet Hjalmar. Nu hoppas Jonathan och Granvik att Camilla och Michael på kontoret snabbt ska få till ett möte med Hjalmars stab så att ett passande datum kan spikas. Alla som har erfarenhet av OW ombeds dela med sig av den i kommentarsfältet.
 
Granvik och Jonathan måste nu arbeta ihop en meny. Dessutom har de blivit ombedda att titta på möjligheten att lansera en MK-klädkollektion. De har dock stött på ett oväntat problem. En investerare har hotat att dra tillbaka löftet att skjuta in fem miljoner dollar i projektet om MK inte lyckas hitta ett sätt att få ned försäljningspriset till butik så att det understiger 1 000 kronor per t-shirt.
 
För att skaka av sig lite av all irritation går Granvik tillbaka till Djuret, som MK rapporterade om 2009. Läs här.
 
Tyvärr är inte trivelgeneratorn Daniel Crespi på plats denna gång, men det får gå ändå.
 
Det aktuella upplägget är:
Mjölkko från Rafna Gård och kanin från Vreta Gård med Syrah från Gamla och Nya Världen. Serveras mellan 11 februari och 9 mars.
 
Högreven som korv smaksatt med vildtimjan och pilsner. Serveras med dubbelkokt oxsvansbuljong, saltbakade betor, jordärtskockskräm och riven färsk Périgord-tryffel. En av köksmästare Gustav Otterbergs styrkor är att säga åt folk att koka fantastiska buljonger. En kanonstart.
 
Hjalmar och MK-fanet Jocke väljer kanin som pressad terrine varvad med halstrad marinerad anklever. Serveras med dragonemulsion, mjölksyrad lök, cornichons och Kavring-kruton. Mycket, mycket gott.
 
Entrecôte, 650 gram stekt i gjutjärn 55 °C. Serveras med mjukbakad komärg, Waldorf-sallad, rödvins-demi glace, grillad citron och confit-Rattepotatis gratinerad med Parmigiano-Reggiano. Hjalmar och Jocke ger tummen upp.
 
Bringan, rimmad, kokt och bräckt. Serverad med bakade rotsaker och steklökar i smörig oxbuljong, pepparrot och persilja. Granvik njuter av ännu en briljant buljong, mört och smakrikt kött och underbara rotfrukter.
 
Vinet är suveränt. Det påminner om geniala Royal City Syrah men kostar knappt hälften så mycket på Systembolaget (finns i beställningssortimentet).
 
Tarte au chocolat med Griottines (körsbär), italiensk maräng, mjölksorbet och drömmar. Efterrätten är som sig bör ganska menlös.
 
En nyhet är att Djuret har börjat med fredagsluncher, med ofattbart bra priser på dryck. Titta:
 

Fredagslunchen den 29:e februari

Kanin från Vreta Gård & Kossa från Rafna Gård

 

Aperitif


N.V. Thienot Classic Brut Champagne 75:-
Dirty Dry Martini 50:-
Kir (Aligoté & Créme de Cassis) 50:-

 

Förrätt


Terrine på bakad kanin och halstrad marinerad anklever. Serveras med senaps-créme, brioche, mjölksyrad lök och Cornichons.
2008 Wolfer Goldgrube Riesling Kabinett, Daniel Vollenweider, Mosel, Deutschland

 

Varmrätt


Hängmörad rostbiff med Sauce Béarnaise, trippelfriterade handskurna pommes frites, rödvins-demi glace och tomatsallad i Dijon-vinaigrette.
2004 Château Clerc-Milon, Pauillac, Bordeaux, France

Dessert


Madeleine-kaka dränkt i brynt smör och Grand Marnier. Serveras med blodapelsinsorbet, Crème Pâtissière och pistagenötter.
2002 Cuvée du Château Monbazillac, Grande Maison, Monbazillac, France

 

Övriga lunchdrycker


Glas av husets vita vin 35:- Glas av husets röda vin 35:- Hansa Pils 35:- Champis 20:- Ditt val av kaffe 20:- Digestif 60:-

Meny (prix fix) 395:-
Vinrekommendationer 350:-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0