En till pasta

Italienarna kallar den spaghetti al olio, aglio e peperoncino, vilket blir lite väl pretentiöst att försöka uttala och samtidigt låtsas om att det är världens enklaste sak. Därför har Middagsklubben stora problem att försvenska namnet på denna briljanta anrättning. Vitlökspasta låter vidrigt, chilipasta likaså. Istället låter vi er, fansen, namnge rätten; vinnande bidrag belönas med en samlingsbild på MK:s dalagästspel i somras där det grillades t-ben.

Ingredienser:
Spaghetti eller linguine
Olivolja (behöver faktiskt inte vara den schysstaste eftersom den ska värmas, något för dryga hundringen/liter räcker)
Röda chilifrukter (två per person)
Vitlök (massvis)
Persilja
Tv-salt

Gör så här:
1. Skiva vitlöken och chilin tryffeltunt och fräs den INTE i olivolja. Det är nämligen här de flesta gör fel. Olivoljan ska bara vara varm, inte stekhet. Om man fräser vitlöken och chilin blir allt beskt och vidrigt. Istället ska de bara ligga och basta i oljan medan vatten kokar upp och pastan flyger i.

2. När din pasta nästan är klar häller du bort allt vatten förutom en skvätt och öser ned det i vitlök/chilipannan, den lilla skvätten vatten krämar till det hela en aning eftersom det för med sig lite skön pastastärkelse. Givetvis är spaghettin vid det här laget översaltad enligt gängse regler. Nu vrider du också upp (gas-)spisen till max och fräser ihop alltihop i en minut eller så. Samtidigt åker massor med hackad persilja ner.

3. Servera på stora platta tallrikar med dyr, riven parmesanost och tv-salt.



Kommentarer
Postat av: D

Pasta sans djur.



För en gångs jävla skull.

2009-10-12 @ 15:12:53
URL: http://switchbladesisterhood.blogspot.com
Postat av: Middagsklubben

D:



Åh nej. Förlåt, det var inte alls meningen. Du kan säkert köra bacon/pancetta till om du vill. Eller så väljer du bara att spisa pastan till förrätt innan t-benet/guldköttet.

2009-10-12 @ 15:17:55
Postat av: Magda

Synnerligen väljord och läsvärd blogg! Är det OK att jag länkar till den från min?

2009-10-13 @ 06:17:19
URL: http://www.welldyermaker.blogspot.com
Postat av: Middagsklubben

Magda: Det är helt i sin ordning. En sådan förfrågan tyder på obefläckat förstånd och smak.

2009-10-13 @ 10:18:48
Postat av: Void

Vad är tv-salt?

2009-10-15 @ 10:34:19
Postat av: Middagsklubben

Void: Tv-salt är havssalt. Vi kallar det tv-salt för att sådan salt slog igenom på bred front när tv-kockarna började sprinka runt med det som galningar i rutan på nittiotalet.

2009-10-15 @ 14:42:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0