Wienerschnitzel

Äta: Wienerschitzel, råstekt potatis, skysås, ärtor, citron.
Dricka: Ken, Primator, Oxford, Littauisk fulöl (?)
Tilltugg: Jambalaya

Det börjar inte bra. När beställningen av 400 gram kalvinnanlår, uppdelat i två bitar, ska utföras visar det sig att Sandström från Söderhallarna skickat fram en encellsmänniska för att ta hand om Middagsklubben.

Första försöket att få till en 200-gramsbit landar på 280. Det bes om ursäkt, och ett nytt ingrepp utförs.160 gram den här gången. Granvik och Jonathan kollar på varandra i synkroniserat oförstånd. Då köttet ska användas till weinerschnitzel ombes Samhall-Sandström att gå och banka 160-gramsbiten för att se hur pass stor den ter sig i tillplattat format.

Den svenska sociala överenskommelsen säger att man inte ska vara ful i kanten och kräva "gör om, gör rätt". Men seriöst nog ombes galningen kassera biten.

Middagsklubben tar ett panikmöte som behandlar möjligheterna att ringa Willy Ohlsson. Vi sitter i skiten, och vet att han kan rädda oss.

Stålsättning. Sandström får en tredje chans. Han tackar för förtroendet genom att leverera en vacker 206-grammare som bankas ut till millimetertjocklek. Nästa bit blir 185. Senast vi var hos Willy Ohlsson skivade han upp två 406:or på beställning samtidigt som han föreläste om köttkultur och diskuterade Middagsklubbens förestående New York-resa. Trots debaclet hos Sandström vill Middagsklubben ändå testa hans råvaror.

Ett paket kalvinnalår senare är duon redo:19:12 Jonathan håller inte med om att Raubtier är vettig matlagningsmusik, även om han erkänner att melodin om aftonpantern har sina fördelar.

19:16 Granvik smakar av skysåsen samtidigt som Jonathan förbereder för det som ska avgöra vem av de två som njuter den större av wienerschnitzlarna - googlebingo.

19:20 Låt spelen börja!

19:26 Jonathan öppnar starkt med en tre-noll-ledning genom orden "middagsklubben", "kamphund" och "sony". Granvik tar en snabb revansch i och med "gammeldansk" och "kingdom jones" (beräkningen låg på 7 000, svaret var 6 910)

19:38 Efter skrivning på "cellgift" (Granvik tolkar det först som call girl, en trolig förklaring till nederlaget) är ställningen ett-noll i set till Jonathan.

19:59 Två matchbollar räcker inte för Jonathan, nu är det ett-ett i set.

20:13 Det tredje setet innehåller miljardska knack knack-ord som "the", "and" och "to". Semi-engelsk som Jonathan är leker han hem matchen med fem-tre i set. Den något större av de två guldklimparna tillhör nu honom. Innan matchen insisterade Granvik på att förlora-googlebingo-straffet även skulle innebära att ens schintzel steks först (minneslapp: köp en till stekpanna).

20:35 Just nu förbereder Granvik paneringen samtidigt som Jonathan är upptagen med att steka potatisen. Efter att Jonathan berättade en historia om när han åt nämnda maträtt i Berlin har klubben bestämt sig för att försöka banka ut bitarna ytterliggare ett par centimeter.20:49 Magi uppstår när Middagsklubben smakar på wienerschnitzlarna. Frasigheten spelar sitt underbart djävulska spel mot den försvarslösa gommen, som dock är försvarslös med flit. Sältan är perfekt. Ken är kanon. Man tror lätt att ärtorna är comme ci comme ca, men när man väl ger sig i kast med de gröna små asen så levererar de.20:57 Middagsklubben anklagar sig själv för att inte tidigare tänkt tanken att använda serveringsfat som tallrikar.

21:05 Granvik och Jonathan kommer på att de kanske inte är värda så här god mat.

21:06 Kamraterna skrattar gott åt att de lurat rättvisan.

21:34 Fotballen börjar om elva minuter. Det lilla som finns kvar av Ken sänks.

23:17 Precis lika gott som de skrattat åt att de lurat rättvisan, roas de nu av tanken på att fetthalten i Jambalaja-korvarna förmodligen motsvarar bearnaise med väldigt hög densitet.

23:40 Efter Sveriges (bragd-)kryss borta mot Portugal konstaterar Middagsklubben att: Portugals landslagspelare, uppsynsmässigt, har spenderat fler timmar bakom lås och bom än John Straffen; det vore superkul om alla tre elmare byttes in i gemensam älgmundering samt att det yttersta beviset på Lars Lagerbäcks nationella tillhörighet ges utryck i att han bär Craft-underställ och snusar.

***
Bonusbild från Willy:

Kommentarer
Postat av: Anal Elf Kid

Jag kan tycka att redogörelsen brister något i detaljerna.1) VAD var det för skysås? Halvfabrikat?

2) Ärtorna? Bloggens läsare har rätt att få veta om de t ex är Findus VANLIGA eller de mer exklusiva Små Fina Ärter som används!

3) Potatisen! Denna gudagåva. Fast? Mjölig? Smakord?Plugga in detta till nästa gång tack:

http://www.aftonbladet.se/matvin/article3806264.ab

2009-03-30 @ 00:51:08
URL: http://www.framednoise.com
Postat av: Middagsklubben

Anal:

1) Vad är halvfabrikat?

2) Givetvis den dyra modellen i liten kartong.

3) Fast potatis, råstekt. Elegant smörig ton som inte stal uppmärksamhet från huvudrollsinnehavaren.

2009-03-30 @ 09:59:08
Postat av: Zoid

Har ni beskrivit reglerna för google-bingo i nåt tidigare blogginlägg? Verkar ju lysande.

2009-03-30 @ 10:32:41
Postat av: Middagsklubben

Zoid: Se här: http://granvik.blogg.se/2008/october/googlbingo.html

2009-03-30 @ 11:26:16
Postat av: Jannati

Ett riktigt stiligt val må jag säga, att köra lite klassisk husmanskost i uppstyrd form. Dock är det med saknad jag minns Granviks och Josefssons sågning av frukostbuffén i Polen (efter Vaders jubileumsgig). Inte för att jag önskar er äcklig mat eller så, men det skulle vara intressant om ni gav er ut och djupanalyserade ett par halv/heltaskiga lunch/frukostbufféer.

2009-03-30 @ 19:13:25
URL: http://www.smektavvombater.se
Postat av: Benke

Måste bara gå tebax till Rektums första fråga som ni/du faktist inte svarade på !?!Skulle må gott då !Krack

2009-05-17 @ 08:22:33
URL: http://benkesbus.blogg.se/
Postat av: Middagsklubben

Benke: Enkel men effektfull sås på buljong, rödvin, smör, socker och salt.

2009-05-23 @ 12:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0