Mathias Dahlgren Matbaren

En av de anställda - han som gillar Paper - på Mathias Dahlgren Matbaren känner igen MK så pass mycket att han yttrar följande mening när han levererar den monumentala efterrätten "Ungsbakad vild choklad från Bolivia, tofféeglass, nötter" till Hjalmar: "Efterrätter är väl för dagisbarn och Wahlgrenfamiljen...?"
 
Granvik korrigerar den sköne hovmästaren med att det är dagisbarn och TV4-anställda som gillar efterrätter, samtidigt som han försöker dölja smulorna efter den ungdsbakade chokladskönheten som han nyligen har haft en kletig affär med:
Där har ni den – den syndigaste efterrätten i Stockholm.
 
Allting börjar så klart på ett mycket rimligare plan. En stor bunke kantareller med sotade sticklökar och en superreducerad kycklingbuljong kanske vore nåt?
Om sältan i denna rätt skulle tillkännagivas skulle EU sätta i gång en utredning om salthalt i mat som skulle vältras i sju år och kosta 400 000 000 000 Euro. Därför konstaterar Granvik kort att detta är bra. Han älskar det, men vill inte få ögonen på sig. Det finns folk som hatar salt.
 
MK-fanet Hjalmar tror att den amerikanske superbanksnubben Alan Greenspan sitter vid bardisken och käkar med två donnor. Efter en närmare granskning går Alan fri och Hjalle sjunker ned i sin mat:
Rödbetor &  jordärtskocka, tryffel, vattenkrasse och hasselnötter.
 
Rödbetsrätten var uppskattad när MK besökte Matbaren för ungefär ett år sedan:
http://middagsklubb.blogg.se/2011/july/mdmb.html
 
Den är lika härlig i dag. Detta kan vara världens godaste vegorätt.
 
Hällstekt grovmalen hängmörad entrecôte, gruyére, tomat, silverlök och vattenkrasse
 
En näve kapris ser till att sältan är på tå. Och lite friterad potatis på toppen. Gruyéreosten har antagit formen av en förbjuden kräm som sätter rätten i ett helt nytt perspektiv. Det här är sådant som man vill laga, men inte kan.
 
Friterad bergtunga & färskpotatis, råa primärgrönsaker, citron, majonäs och dill.
 
Hjalmar säkrar en laddning friterad fisk och även entrecôterätten, som han dyrkar förbehållslöst.

Eftersom MK är lika med tydlighet kommer notan här nedan.
På fredag stänger Mathias Dahlgren för sommaren och de bjöd på två sommaröl, så de syns inte.
 
Eftersom MK även dyrkar omåttlighet slutade lunchen med sju timmars balkonghäng hos Granvik, där det serverades biff med rostad potatis, ägg, lök och persilja:
 
Och frågesport där Granvik vann mot Hjalmar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att ni gillar vad vi gör i Matbaren! Nu till spännande arkeologiska fynd ur MK's gedigna recensionsbank.
I er recension av Matsalen från november 2009 kan följande eleganta formulering hittas: "Efterrätter är ju för dagisfröknar, vänsterhänta och familjen Wahlgren. Men nog smakar det väldigt gott, alltsammans."

Jorå så att eh...

/Han som gillar Paper

2012-07-11 @ 17:20:50
Postat av: Granvik

Haha, det är bra att någon har koll på vad som skrivs här. Du får bli hedersmedlem som vi kollar MK-fakta med.

2012-07-11 @ 21:18:52
Postat av: Anonym

Haha, snygg koll Granvik! /trummisen i Paper

2012-07-11 @ 22:40:42
Postat av: Jonathan

Efterätter är för halta och offentliganställda.

2012-08-08 @ 23:14:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0