Återbesök på B.A.R.

För två och ett halvt år sedan såg det ut så här när MK besökte B.A.R.
http://middagsklubb.blogg.se/2009/november/bar-havsgrill-pa-blasieholmen.html
 
Inför återbesöket laddar Granvik upp i MK-fanet Josefssons Extreme Food-butik på Östgötagatan 66. I nya numret av Slitz kallas Josefsson helt rättmätigt såskungen. Inför den fyrasidiga artikeln fick han uppgiften att välja ut tio starka såser, som han trodde att några andra skulle testa så han valde ut sådant som man kan riva hus med. När reportern dök upp visade det sig att det var Josefsson som skulle vara testgom.
Det slutade med att han gav en sås 12 av 10 i styrka.
 
Väl på B.A.R. är valet enkelt: akvariet med levande krabbor och hummrar är för lockande för att få vara i fred. Granvik och Josefsson pekar ut en pigg Mainehummer som irriterat viftar bort Malin Skog, doktorand vid Lunds universitet, som i en intervju med Sveriges Radio för fyra år sedan hävdade att hummrar "använder kemiska signaler som de släpper ut i sin urin så man kan egentligen säga att de kissar varandra i ansiktet".
 
 #1 Hummerfiskare
 
 Här har hummern ett nästan oövervinnerligt övertag.
 
Dock överarbetar den situationen och försöker kissa sin kombatant i ansiktet varpå kavajmannen lyckas brotta ned den på vågen.
 
Kokad med majonäs och citron. En fynd för 65 kr/hg vilket blir cirka 180 spänn för en nykokt, perfekt saltad halva. Givetvis missar MK att foto notan (att komma i håg att göra det är oerhört svårt) så priserna rapporteras löpande då MK dyrkar tydlighet.
 
Här kan flikas in att såskungen Josefsson och Granvik innan hummerfesten började fick in bröd utan smör och vatten utan glas. Servicen har lite att jobba på, även om personalen är trevlig.
 
I fiskdisken sticker en fläckig invånare ut.
 
Havskatten talar till Granvik, som antecknar att lämpliga tillbehör är:
 
Avocado & grapesallad med granatäpple och chili (35 kr).
 
Bladsallad, vinaigrette och krutonger (35 kr).
 
Utanför bild syns en gurkyoghurt, lime, vitlök (18 kr).
 
Havskatten är grillad till perfektion. Lite lathet att inte pilla bort de synliga citronkärnorna, men citronen blir faktiskt överflödig eftersom grapesalladen och vinaigretten har tillräckligt mycket syra.
 
Är man sugen på fisk är B.A.R. ett av de allra bästa alternativen i Stockholm. Med några öl och ett par glas vin blev totalnotan för två pers inte mer än 1 300 spänn.
 
Såskungen åt en helt briljant röding.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0