Mathias Dahlgren Matbaren

För att fira att det bara är en dryg vecka kvar till nästa besök på Mathias Dahlgren Matbaren publiceras ännu ett guldkorn från MK-arkivet (vars vänstra korridor för övrigt nästan är helt fylld av Sveriges största buljongarkiv).
 
Njut nu av den tidigare opublicerade rapporten från besöket den 21 december 2011.
 

Steamed beef bun, het sås, inlagd gurka.

 

Sashimi på salmalax & dovhjort, ingefära, jordärtskocka, forellrom.

 

Köttbullar, lingon, potatis, svamp, krispig gurka, oskärpa.

 

Hällstekt ryggbiff & olika lökar, gräddfil, pepparrot, rökt oxmärg.

 

Stekt renkalv & äggklimp, ingefära, vitkål, sticklök.

 

Granvik skippade den bolivianska chokladdesserten denna gång och tog ett glas fantastisk Barolo i stället.

 

Tyvärr är Matbarens lågprisrätt, och Stockholms bästa köttbullar, borttagen från menyn. Den var ett kap för 125 spänn. Dock är steamed beef bun ett bra budgetalternativ, även om priset förra veckan höjdes från 150 till 165 kronor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0