Knaprig pastasås

Nu introduceras en ny kategori här på MK-bloggen: snabbt & enkelt. Här presenteras vardagsrätter som är vansinnigt goda och samtidigt är en ekonomiskt skrattfest.

PASTASÅS MED BACON (ca 3 portioner)

Ett knep när det gäller lyckad pastasås med bacon är att inte låta baconet koka med i såsen. Då blir baconet svampigt, klent i smaken och får dålig uppsyn.

Gör så här:

1. Stek 3 paket strimlat bacon tills knaprighet uppstår. Lyft ur stekpannan med hålslev. Spara så mycket av fettet du pallar, häll bort resten eller sila och kyl och du får ett härligt ister som passar suveränt att breda på surdegsmackan.

2. Fräs 3 klyftor hackad vitlök och 3 scharlottenlökar. Vid det här laget ska du ha en separat kastrull med kokande pastavatten på spisen som du sänker ned pasta i.

3. I med en burk vettiga krossade tomater (exempelvis Mutti) och 3 dl grädde i stekpannan. Låt puttra ihop ett par minuter.

4. Krydda med en hink tabasco, en matsked paprikakrydda, så liten mängd curry att valfri indier tror att den befinner sig i Dödsskuggans Dal (för mycket curry dödar denna rätt TOTALT) och en skvätt chiliolja om du är på det humöret. Skyffla även i tv-salt (så mycket du pallar med).
Sedan drar du fram esset i leken: pizzakrydda från Krusmyntagården på Gotland. Slår Icakrukor med basilka- och oregano alla dagar i veckan. Köpes på exempelvis Söderhallarna i Stockholm eller beställes här. Kan bytas ut mot torkad mix av basilika och oregano eller så klart också färska ditokryddor.

5. Red såsen med så mycket god riven ost du pallar med.

6. I med pasta i tallriken, på med sås och toppa med baconen och ytterligare en torrdusch med pizzakryddan. Vill man spexa till det sprinklar man även på en dos krossade pistage- eller jordnötter. Låter lite knas men passar kanon.



Tillagningstid: ca 15 min
Portioner: ca 3
Pris. ca 70 kr

Ingredienser
3 paket bacon
3 vitlösklyfor
3 scharlottenlökar
3 dl grädde
2 dl (eller mer) riven vällagrad ost
1 burk krossade tomater
Kryddor (pizzakrydda, paprikakrydda, tabasco, chiliolja, tv-salt, curry (cplite)

Kommentarer
Postat av: Anders Berg

Jag åt i alla fall älg på Djuret...

2009-10-08 @ 21:42:01
Postat av: Martin

Riktigt gott! Tack för receptet.

2010-08-16 @ 22:10:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0