Frantzén/Lindeberg

Iskubsgelé med bastuångad laxtunga. Kaffedränkt spindel. Rymdodlad, lila majs. Nej, Middagsklubben har hittills hållit sig till klassiska råvaror och tillvägagångssätt. Därmed inte sagt att det inte finns en nyfikenhet från klubbens sida, rörande nytänkande inom matlagningskonsten.

I Gamla Stan har Frantzén/Lindeberg knuffat fram gränsen för, eller kanske till och med skapat, den blågula molekylära gastronomin. Kockparet Björn Frantzén och Daniel Lindeberg blev för cirka ett år sedan uppmärksammade för att de saluförde tio- och tjugorättersmenyer innehållande såväl lakritsluft som kaneldimma.

Andra fantasifulla kreationer som krogen erbjudit har innefattat tobakshonung, rostad potatisglass, bipollen och grön snigelkaviar. Men även mer jordnära inslag som grissida stekt i sextio timmar.

Nu laddar Frantzén/Lindeberg för sin vårmeny som börjar serveras den 17 april. Menyn som omfattar tio serveringar kostar 1 295 kr, och lägg på en tusing om du vill ha dryckespaketet.

Vad som serveras skiftar från dag till dag, beroende på tillgång och kvalitet på råvaror. På sin hemsida listar Frantzén och Lindeberg en del av de råvaror som de kommer att jobba med.
I urval:
svart curry
grissvans
bränt hö
sjöborre
kycklingskinn
sjökorall
Stellan Skarsgård & Ulf Elfving... (ja, så står det faktiskt)

Räkna med krogrecension här på Middagsklubbenbloggen i vår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0