Linje Tio

Kvällen slutar med att personalen gör en solfjäder av alla sedlar och viftar frenetiskt för svalka. Trycket är högt och de anställda svarar gärna "ja, vad fan, detta blir väl bra?" på alla frågor. Man får be om vatten, en saknad omelett och i början är det ingen som förklarar vad som serveras. Men jäklar vad gott det mesta smakar när Linje Tio kör pintxosafton med årets kock-finalisten Filip Fastén som förstärkning i köket.
 
här bedömdes maten förra gången MK besökte stället vid Hornstull i Stockholm.
 
Nu ser det ut så här. I förgrunden en fantastisk sardin med marinerad potatis. Där bakom syns en smaskig tortilla och en fin tonfiskröra med paprika.
 
Inlagd grön chili, oliv och sardell. Mangalica 24 mån lufttorkad skinka. Enkelt och bra.
 
Fyrtal i godhet. Frasiga bläckfiskar, grissvål med hasselnötter, getost draperad i pata negra-fett och kvittenmarmelad samt grillad 8-armad bläckfisk.
 
Knivmusslan är tyvärr kall, lite seg och smaklös (förutom en som helt smakar vitpeppar).
 
Den absoluta höjdaren är krockett med saltad torsk, potatis och béchamel med sting. Även fettdrypande griskind med grillad purjolök och rökt majonnäs är förträffligt.
 
Anklever med sherrygelé är en liten hit medan blodkorven är småotrevlig. Smaken är inte fel men konsistensen är så grynig att det växer i munnen.
 
Spansk crème brûlé. Vad som gör den spansk är oklart då den smakar ordinärt. Chokladmousse med havssalt och olivolja. Mer stuns än den som serverades på Oljebaren förra veckan (recension här).
 
 Folk gillar notbilder och eftersom ingen kostnadsuppgift finns på hemsidan bjuder vi på en prisbild.
 
Göran Lambertz önskar alla en riktigt god jul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0