Restaurang Jonas Matbaren

Restaurang Jonas Matsalen, där avsmakningsmenyer serveras, har hyllats i media medan det har varit dödstyst om den lite mer anspråkslösa tvillingen Matbaren. Stället som öppnade för ett år sedan i HSB-huset på Kungsholmen har fått kritik för att lokalen påminner om hotellmiljö. Det har också ryktats om att ägaren och flerfaldiga medaljören i Bocuse d’Or (kock-vm) Jonas Lundgren är lite svår att jobba med/under, vilket ska ha lett till en rad avhopp bland personalen.

 

När Granvik, i sällskap med ett par MK-fans, anländer till Jonas Matbaren får de ett bra mottagande av en servitör som tidigare har jobbat hos Mathias Dahlgren, flyttat tillbaka till Visby efter en skilsmässa men som för två veckor sedan fick ett telefonsamtal av kapten Lundgren och lockades tillbaka till kroglivet i huvudstaden.

 

När menyn gås igenom saknas ”svensk fläskkarré från rapsgris för två”, som enligt hemsidan ska serveras vecka 42 vilket alltså är prick nu. Servitören förklarar dock att de körde den förra veckan. Lite senare meddelar han att man faktiskt kan få fläskkarrén nu också om man vill. Aningen förvirrat upplägg.

 

Fläskkarré i lufttorkad version, coppa, ingår i Matbarens charkuteribricka. Tyvärr är köttet kylskåpskallt så smakerna kommer inte riktigt fram. Vildsvinskorven utses i alla fall till vinnaren medan det slås fast att bresaolan inte är någon höjdare.

 

Granvik kör ekologisk anklever, päron och hasselnötter till förrätt. Anklevern är perfekt stekt och med de sötsyrliga inkokta päronen och de krossade och lite smördopade nötterna blir det en lysande helhet.

 

Hjalmar tycker att kycklingleverterrin med jordärtskocka och hallon är en medioker upplevelse medan MC tycker att den är kanon.

 

Från hemsidan: ”Varje dag bränner vi på vår Jospergrill upp till 600°C. Vi ser till att det du beställer från grillen får en helt unik grillsmak som inte går att åstadkomma på något annat sätt, än att göra egen kol och grilla under tryck.”

 

Vare sig MK-generalen eller sällskapet kan dock känna någon unik grillsmak.

 

Entrecôten beställdes medium-rare men serverades medium.

 

Karl-Johan-svampen uppblandad med haricoverts som agerar sidekick till köttet är lite för dåligt stekt och saknar den där härligt djupa, nötiga smaken som en perfekt tillagad Karl-Johan-svamp har.

 

Njurtapp är kusin med flankstek och är mört och gott, men inget som man återvänder för att beställa. Lökkrämen och talgvinägretten är ganska anonyma tillbehör.

 

Likt en bunt skräniga innebandykids kan Hjalmar inte hålla sig borta från efterrättsmenyn. Han blir dock besviken på choklad, päron, mint och citrussorbet. Chokladsmaken är lite tråkig och syran i sorbeten är väl stark i kontrast mot den milda chokladen.

 

Det verkade inte vara mycket aktivitet i Matsalen under kvällen och det var rätt glest med gäster i Matbaren. MK tycker att Restaurang Jonas verkar sakna hjärta och spår att stället inte blir långvarigt i Stockholms hårda konkurrens när det gäller matlagning på högsta nivå.

 

Eftersom MK dyrkar tydlighet publiceras en bild på prisbilden:


Kommentarer
Postat av: Mr.chef

låter ju sådär det besöket.... :(
men att han är en praktidiot att jobba för det skriver jag under på!

2012-10-18 @ 21:59:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0