Mathias Dahlgren Matbaren

Medan Jonathan är i Prag och forskar i ölskum, ål och torkad frukt och Granvik håller på att träna smaklökarna med Blair's fantastiska Jalapeno Cheddar-chips passar Åsa på MK-kontoret på att göra skäl för lönen. Eftersom många MK-fans skriver att de vill se fler rapporter från Mathias Dahlgren har MK-assistenten varit nere i arkiven och hittat material som tidigare inte har publicerats på bloggen.
 
Här är en redovisning från besöket den 14 juli 2010.
 

Majsfriterad kyckling från Bjäröhalvön. Cruditeer, orientalisk morotsdipp.

 

Bakat lantägg från Sanda hönseri. Skogssvamp, vitlök, persilja, färskpotatis.

 

Rödbetor och jordärtskocka. Tryffel, vattenkrasse, hasselnötter, parmesan.

 

Ångad sej från Bohuslän. Skogssvampsemulsion, forellrom, sticklök.

 

Hällstekt oxfilé från Mälardalen. Vattenkrasse, rå lök, steksky.
 

Porterbräserad oxkind från Kildare. Potatis, granbarksost, saltgurka, persilja.

 

Färsk mango från Pakistan. Myntasorbet, yoghurt.
 

Dagens ostar, rågbröd, nyponmarmelad.

 

Allt var ofantligt gott men som tidigare har konstaterats här på bloggen är rödbetsrätten alltid något alldeles extra. Den är antagligen världshistoriens godaste vegrätt. Tillsammans med efterrätten med bakad choklad från Bolivia och även sashimin på salmalax och dovhjort är den lysande bevis på Mathias Dahlgrens storhet.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0